Opleidingen

Beroepsopleiding BOCAM

Tai_Chi_Bishan_Park-e1633183840133

De BOCAM opleiding  wordt al sinds 1987 vanuit het CNGO in Tilburg gegeven maar is nu ook beschikbaar in het midden van het land. De BOCAM is een holistische opleiding waarbij het verbeteren van gezondheid, geluk en prestaties het doel is. De BOCAM heeft al velen opgeleid, die part time of full time het BOCAM beroep uitoefenen. 

Een aantal studenten volgen de opleiding één jaar om de eigen gezondheid te verbeteren. Afgestudeerden gaan aan de slag als: Life style coach of ‘stresscouncelings coach’: Als therapeut (curatief gericht op het verminderen of genezen van vooral chronische gezondheidsklachten en preventief op het voorkomen van klachten), of als docent in de Chinese bewegingsleer Qigong. 

Ook geven afgestudeerden cursussen in meditatie, filosofie, Chinese voedingsleer en massage. De meesten maken een combinatie tussen bewegingslessen en coaching of therapie. Daarnaast zijn er BOCAMMERS die werken in de verslavingszorg; voor patientverenigingen; voor een provincie in het seniorenwerk; voor het UWV; voor management van bedrijven; enz.

Bocam: een échte TCM opleiding erkend door de TCM University of Beijing. De BOCAM opleiding is een unieke en praktische part time opleiding, waarbinnen de eeuwenoude kennis van de Chinese gezondheidsfilosofie wordt gecombineerd met Westerse inzichten. Wij passen dit toe in onze moderne tijd. Het is een intensieve gezondheidsopleiding en tevens een erkende beroepsopleiding voor lifestyle coach, therapeut of docent.

Voor iedereen die zelf aan zijn of haar gezondheid en geluk wil werken en hiervoor een nieuwe aanpak zoekt. En voor iedereen die in de toekomst op een professionele manier anderen wil helpen.

De opleiding is gebaseerd op de Chinese Natuurfilosofie (Taoisme), de Traditionele Chinese Geneeswijze, de Chinese bewegingsleer en de kwantumtheorie (Qi-veld).

In het kort

De BOCAM opleiding is:
  • na 1 jaar persoonlijke groei
  • na 2 jaar Qigong docent
  • na 3 jaar coach of therapeut
  • start 5 februari 2022
  • 13 zaterdagen & 3 weekenden
  • kosten 2.090 euro
Locaties:
  • Doorn
  • Driebergen-Rijsenburg

DOCENTEN

Ruud Tielsema

Docent BOCAM Opleiding

Rinus van den Broek

Hoofddocent BOCAM Opleiding

Els Timmermans

Vooedingsdocent

Linda van Sluisveld

BOCAM Therapeut